ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΓΝΗ

2015-07-27 12:13

Στις 23/7/15 διαπιστώσαμε ότι σύμφωνα με τα προγράμματα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας οι ΔΕ. Β. Νοσηλευτές της Νεφρολογικής και της Γενικής Χειρουργικής Κλινικής από τις 27/7/15 θα είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν από κοινού τις υπηρεσίες τους κατά τη νυχτερινή βάρδια και στα δύο τμήματα, τα οποία στεγάζονται στον ίδιο όροφο (Γ΄κτίριο, 2ος όροφος).

Η Διευθύντρια της Ν.Υ μας ενημέρωσε ότι αυτός ο προγραμματισμός προέκυψε εξαιτίας της δυσκολίας κατάρτισης προγράμματος λόγω των δραματικών ελλείψεων προσωπικού, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους της εφαρμογής του.

Με δεδομένα:

Α. ότι πρόκειται για δύο μεγάλα τμήματα με βαριά περιστατικά,

Β. τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών (χειρουργημένοι ασθενείς, ασθενείς περιτοναϊκής, μεταμοσχευμένοι) και

Γ. τις εξειδικευμένες υπηρεσίες κάθε κλινικής (πανάκεια, ισοζύγια, περιτοναϊκή, παροχετεύσεις)

Σας ενημερώνουμε ότι το προσωπικό των κλινικών αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες. Θεωρούμε ότι η ποιότητα της περίθαλψης των ασθενών δεν εξασφαλίζεται κατά κανένα τρόπο κι επιπλέον δημιουργεί ορατούς κινδύνους για την ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού.

Ζητούμε την ανάκληση αυτής της εντολής σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουμε παραπάνω.

Θεωρούμε ότι η διοίκηση  του Νοσοκομείου καθώς και οι ιεραρχικά ανώτεροι, 7η  ΥΠΕ και Υπουργείο, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στελεχώσουν άμεσα το νοσοκομείο με το αναγκαίο προσωπικό.

Επίσης , σε περίπτωση εφαρμογής ενός τέτοιου προγράμματος ζητούμε την έγγραφη ανάθεση των συγκεκριμένων καθηκόντων και την ανάληψη ευθύνης από πλευράς διοίκησης σε περίπτωση ανεπιθύμητου γεγονότος κατά την διάρκεια αυτών των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας.

Με εκτίμηση : ΣΥΝΔΕ ΚΡΗΤΗΣ