ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ : "ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ"

2017-09-26 22:46

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.Ν.Δ.Ε. ΚΡΗΤΗΣ εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να υποβάλει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου: «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ». 
Η σύσταση ενιαίου νοσηλευτικού κλάδου συμπεριλαμβανομένων σε αυτόν όλων των βαθμίδων νοσηλευτικής εκπαίδευσης και η δυνατότητα ένταξης και των υπολοίπων επαγγελματικών κατηγοριών νοσηλευτικού προσωπικού στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας αποτελεί για εμάς ηθική δικαίωση μετά από πολλά χρόνια αμφισβήτησης της κατ’ ουσίαν αδιαμφισβήτητης νοσηλευτικής μας ταυτότητας.
Αποτελεί επίσης σημαντική ανταμοιβή για τους αδιάκοπους αγώνες του συλλόγου μας από την ίδρυσή του έως σήμερα και αναδεικνύει τις ξεκάθαρες θέσεις μας, όπως αυτές εκφράστηκαν στις διαδοχικές συναντήσεις μας με το Υπουργείο Υγείας και το Ε.Σ.Α.Ν.
Συνεχίζουμε με συνέπεια τον αγώνα μας για την επίτευξη της δυνατότητας εκπαιδευτικής αναβάθμισης των ΔΕ Β. Νοσηλευτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του 
ΣΥ.Ν.Δ.Ε. ΚΡΗΤΗΣ
Η πρόεδρος                                        Η γραμματέας 
Παναγιώτου Ελισάβετ                            Φροσυνάκη Ελένη