ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

2015-05-22 11:55

Έπειτα από δημοσίευση υπομνήματος καθηκοντολογίου προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα της Ε.Ν.Ε επισημαίνουμε για πολλοστή φορά την συνεχή εκμετάλλευση των ΔΕ β. Νοσηλευτών από τις Νοσηλευτικές Διευθύνσεις των Νοσοκομείων οι οποίες προβαίνουν ανελλιπώς στην ανάθεση αλλότριων καθηκόντων στους ΔΕ β. Νοσηλευτές με βάση το προεδρικό διάταγμα του 2001 περί καθηκοντολογίου των Νοσηλευτών χωρίς ενυπόγραφη εντολή των αρμόδιων προϊστάμενων μας καθιστώντας μας ουσιαστικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για τις απογευματινές, νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες και ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ για τις πρωινές βάρδιες που κατά κόρον υπερτερούν σε στελέχωση οι ΤΕ συνάδελφοι Νοσηλευτές.

Το παρόν υπό διαβούλευση καθηκοντολογιο μας αναθέτει καθήκοντα όμοια με αυτά των Υ.Ε. βοηθών Θαλάμου, ενώ συνάμα μας χρησιμοποιεί και ως νοσηλευτές υπό την επίβλεψη των συναδέρφων ΤΕ με αποτέλεσμα να εκτελούμε εν τέλει πάσης φύσεως νοσηλευτικά και μη καθήκοντα. Στο προτεινόμενο καθηκοντολογιο της 21ης Μάιου διαφαίνεται προσπάθεια υποβιβασμού των νοσηλευτικών μας πτυχίων, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί τις νοσηλευτικές διευθύνσεις οι οποίες λόγω της μεγάλης έλλειψης υγειονομικού προσωπικού δύνανται να μας χρησιμοποιούν κατά το δοκούν άλλοτε ως βοηθούς θαλάμου και άλλοτε ως υπευθύνους βάρδιας.

Ήρθε πλέον η ώρα η πολιτεία να προβεί στις απαιτούμενες ρυθμίσεις ώστε να αναγνωριστούν και να κατοχυρωθούν τα εργασιακά και επαγγελματικά μας δικαιώματα. Ήρθε πλέον η ώρα η πολιτεία να εισακούσει το πάγιο αίτημα μας για εκπαιδευτική αναβάθμιση. Συνάδελφοι θα πρέπει να αναλάβουμε προσωπικά ο καθένας στον χώρο εργασίας του τις ευθύνες που του αναλογούν και να πράξουμε τα δέοντα στο πρώτο κάλεσμα. Άμεση θα είναι η αντίδραση μας στο προσεχές διάστημα εκτελώντας μόνο τα καθήκοντα που μας έχει αναθέσει ο νομοθέτης ενώ αν κριθεί απαραίτητο θα προσφύγουμε σε ένδικα μέσα. Θα βρισκόμαστε σε εγρήγορση και σε συνεχείς επαφές με τους αρμοδίους φορείς ώστε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την χρόνια και άδικη εκμετάλλευση μας.

 

 

ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΕ